søndag 19. februar 2012

Vi holder faktisk ennå på med huset, vi er ferdig med utbygging del 1, men har masse snekkring igjen inne. Nå holder vi på med det siste rommet, gamle pappveggplater og takplater er tatt ut. Igjen står hærlige tømmervegger og et kjempefint gulv. Får å finne gulvet måtte vi igjennom tre lag med gulvbelegg, og her skal dere få se biter av de.

Hadde vært gøy å pusset gulvet og brukt det slik det er, men det får bli en annen gang;). Nå skal vi bare legge på parkett, og bevare gulvet slik det er under:). En del av tømmerveggene blir å være fremme, men ikke alle. De er hugget i med øks, og ikke så like fine overalt
På dette rommet skal vi ha panel i tak og på de veggene hvor vi ikke kan bruke tømmeret.Etter mange års husrenovering har vi jo funnet ut hva som er best å bruke, og blir nok ikke å bruke den enkleste (og billigeste) løsningen mer, nemmlig ferdigmalte mdf plater. På alle rom ellers i huset har vi slike plater. Utrolig enklet og greit, og de fleste bruker jo slike plater. Men slike plater er jo stortsett laget av lim og papp, noe jeg ikke vil ha i mitt hus. Vil tro det er mye bedre og mer naturlig med orntlig trepanel, og naturlig matriale. Både for inneklima og sånn ellers for oss som er i huset. Så det blir det heretter:).

Til sommeren skal vi rive et gammelt tilbygg som det blåser rettigjennom, og bygge ett nytt litt større tilbygg istedfor. Da får vi litt større stue, og det skal bli godt merker jeg. Nå er stua vår ca 15 kvm,  og det er jo bare akkurat det man må ha får å ha plass til sofa og bord;).

Så da satser jeg på at når sommeren er over, er vi ferdig med husrenovering/oppussing etter ca 6 år med hammeren i hånda. Et helt utrolig langdrygt prosjekt,skulle jo tro vi hadde det svære huset, men nei judithuset er er lite koselig hus med stor personlighet. Og vi er smågal som kjøpte det og faktisk renoverte det;), men vi har lært utrolig mye og faktisk hatt det ganske gøy også. Til høsten skal vi bare kose oss i huset og ikke tenke på oppussing på noen år(tror vi ihvertfall;)).

1 kommentar:

  1. Enig i at "smartpanel" er dårlig investering! Her har vi bare lagt "ordentlig" panel...og annet vil jeg ikke ha! Det tar sin tid å pusse opp...og akkurat når man tror man er ferdig...er det å begynne på nytt...der man for mange år siden startet!
    Ha en fortsatt fin kveld!
    Klem fra Kristin

    SvarSlett

Blir glad for en kommentar=)

Copyright

Bilder og tekst på denne bloggen er laget, skrevet og tatt av meg, om ikke annet er oppgitt så er det Copyright Stine.
Om du vil låne noe er det bare å spørre.